Млади кошаркаши Врбаса прваци Војводине

Mladi košarkaši Vrbasa prvaci Vojvodine

Млади кошаркаши Врбаса, генерација рођена 2003. године и касније, освојила је првенство квалитетне лиге Војводине у конкуренцији млађих пионира У-13. Они су на завршном турниру у Новом Бечеју, који је одржан 16. и 17. априла, били бољи од својих вршњака из Старих Бановаца, Панчева и Зрењанина.

Врбаски кошаркаши су у полуфиналу са 55:34 савладали Дунав из Старих Бановаца, да би у финалу, после праве драме и три продужетка, победили екипу Крис Крос из Панчева са 48:44. За најбољег играча турнира проглашен је Огњен Кнежић, док је Жељко Калуђер понео епитет најбољег тренера у покрајини за дечаке овог узраста.

"Ово је једна изузетна генерација, коју кошаркашки клуб Врбас давно није имао. Од њих тек треба очекивати резултате који ће бити достојни екипама из самог врха српске кошарке и свакако велика будућност овог клуба. За пар година треба да постану носиоци игре првог тима, а очекујем да поједини играчи понесу и репрезентативни дрес", рекао је тренер Калуђер.



Колико су ови дечаци били доминантни у сезони у којој су освојили првенство Војводине, говори и податак да су у лигашком делу такмичења добили све сусрете. На 12 утакмица остварили су 12 победа. Серију непобедивости наставили су на полуфиналном турниру у Врбасу где су савладали суботички Спартак са 41:26, Велику Кикинду са 61:31 и зрењанински Петровград са 48:47. Као прваци полуфиналне групе, опет без пораза, отишли су на завршни турнир у Нови Бечеј, где су исписали једну од најлепших страница у историји свог клуба.

Прваци Војводине у конкуренцији млађих пионира У-13: Милош Фемић, Матеја Јаким, Марко Секицки, Јован Вучковић, Василије Делибашић, Јован Шкатарић, Матија Влаховић, Бошко Миљанић, Љубан Мировић, Огњен Кнежић, Матија Кустудић и Марко Љешковић. Тренер: Жељко Калуђер.
    

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"