ЈКП "Комуналац": Чувајмо саднице цвећа

Од почетка акције пролећног уређења града коју спроводи Јавно комунално предузеће "Комуналац", непознати починиоци чак три пута уништили су саднице разног цвећа на зеленим површинама у центру Врбаса. Због материјалне штете коју трпи, менаџмент "Комуналца" обратио се и Полицијској станици Врбас. Из предузећа позивају грађане да чувају животни простор и тако омогуће да град постане лепши и удобнији за живот.  

"Три пута током претходне седмице неко је чупао цвеће са јавних површина. У редовном обиласку цвећњака приметили смо да на централном градском тргу недостају саднице дендро материјала. У питању је близу 20 садница, а штета је неколико десетина хиљада динара. Коме смета цвеће са јавних површина? Некоме ко не поштује труд комуналних радника, ко се бахато односи према животној средини и својој заједници. Дендролошки материјал је повађен из корена, што ствара претпоставку да то неко носи у своје двориште. Надамо се да ће видео надзор у околини помоћи да се извршиоци препознају", рекла је инг. хортикултуре у ПЈ "Чистоћа" Тамара Милошевић.

Због учесталости догађаја ЈКП "Комуналац" затражило је помоћ полиције у проналаску починиоца ових немилих догађаја.

Иначе, уређење града не спроводи се само у центру Врбаса. Екипе ПЈ "Чистоћа" обављају редовно кошење травнатих површина на подручју града, a уз зелене површине и разна игралишта, уређују се и косе све површине уз путеве који воде у Врбас, саопштено је из ЈКП "Комуналац".

Истовремено, у улици Пете пролетерске бригаде и Виноградској улици радници ПЈ "Водовод и канализација" чисте сливнике, шахте и цевоводе, док путари из ПЈ "Чистоћа" припремају ударне рупе како би се у петак обавило асфалтирање. Након санације ударних рупа следи обележавање хоризонталне сигнализације.