ОБВ прегледима обележава Европски дан борбе против меланома

Општа болница Врбас придружила се обележавању 16. маја - Европског дана борбе против меланома. Европска кампања против рака коже "Сунце сија свуда, не само на плажи", биће обележена акцијом прегледа пацијената који једноставним бесплатним позивом закажу посету лекару ОБВ.

Заказивање бесплатних прегледа пигментозних промена на кожи вршиће се 09, 10. и 11. маја, у времену од 08.00 до 20.00 часова, позивом на број 0800 222 888. За преглед нису потребни никакви упути, једино је потребно понети здравствену књижицу ради евиденције и издавања налаза.

"Кампања под слоганом 'Сунце сија свуда, не само на плажи' треба да скрене пажњу јавности и информише о раним знацима меланома, као и да допринесе подизању свести о факторима ризика УВ зрачења који потичу од сунца и од вештачких извора. И ове године кампања је организована под покровитељством Министарства здравља Републике Србије. Бесплатне прегледе пацијената вршиће др Драган Вемић, специјалиста дерматовенерологије, у Дерматовенеролошкој амбуланти ОБВ, од 07.30 до 14.15 часова", наводи се у најави акције.