Заказана акција "Удружимо рад за чистији град"

Јавно комунално предузеће "Комуналац" огранизоваће 28. маја велику радну акцију "Удружимо рад за чистији град".

"ЈКП 'Комуналац', у сарадњи са локалном управом, јавним и приватним предузећима, установама, невладиним и другим организацијама, овом акцијом настоји да мотивише што већи број суграђана и поспеши друштвену и личну одговорност свих како би се побољшали услови живљења у заједници", саопштено је данас након првог састанка посвећеном организацији акције.

"Трудимо се да град изгледа пристојно. Издвајамо средства за уређење, али то није довољно јер уредност не зависи само од комуналних радника и надлежних служби, већ и од културе и понашања свих грађана. Овом акцијом желимо да покажемо да можемо да се ујединимо и удруженим радом очистимо нашу заједницу“, рекао је Милан Глушац, заменик председника општине Врбас.

У ЈКП „Комуналац“ сматрају "да треба оживети лепе навике из прошлости и да данашња омладина ретко када има прилику да осети шта значи заједнички рад и колико су за једну заједницу важне радне акције".

Идеја је да се уреде локалитети који нису поверени комуналном предузећу на одржавање.

„У граду постоји мноштво локација које нису под уговорима о уређењу, али их ми уређујемо у складу с могућностима и временом. Тако смо, на пример, добили позитивне реакције од људи који долазе у наш град јер смо уредили прилазне путеве. Када пролазите, рецимо, кроз Мађарску и Словенију видећете уредне зелене површине испред кућа. Њихови држављани то сами уређују, а ми се тиме још увек не можемо похвалити. Зато, апелујемо на наше суграђане да се придруже радној акцији“, рекао је директор ЈКП "Комуналац" Радомир Чуровић.

Председник Еколошког покрета Врбас Ратко Ђурђевац истакао је да је ово права прилика да се испоштује једна од важних одредби Архуске конвенције, у коjој стоји да и грађани треба да се укључују у послове заштите животне средине, а у овом случају и подизању урбане културе на виши ниво.



Састанку су присуствовали и представници ЈВП "Воде Војводине", предузећа "Екстра ауто транспорт" и Пољопривредног добра "Сава Ковачевић", који ће ya ову радну акцију обезбедити радне машине и осталу механизацију. Компанија "Витал" ће, како се чуло на скупу, тог дана очистити простор испред своје фабрике. Допринос акцији даће и Фабрика кекса "Медела", као и многи мањи привредници.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"