Оставке у Националном савету Црногораца

Већина чланова извршног одбора и председник Националног савета Црногораца у Србији поднели су оставке на последњој седници овог тела, одржаној у понедељак, пренела је Бета.

 

"Национални савет већ готово шест месеци безуспешно покушава да оконча седницу започету крајем прошле године. Седница Савета није окончана ни прекјуче, а руководство је већ месецима на мети оптужби чланова за нетранспаретност, непотизам и ненаменско трошење буџетских средстава. Група чланова је у децембру обавестила о томе и Министарство за државну управу и локалну самоуправу Србије, али нико им није одговорио.

Уместо да пред само истицање законских рокова усвоји финансијски извештај за прошлу годину, Национални савет је прекјуче остао без већине чланова извршног одбора, председника Савета и без кворума. На самом почетку, оставке је поднело четворо од седам чланова Извршног одбора, међу којима и заменик председника Савета Бранислав Секулић, а убрзо је оставку поднео и сам председник Ратко Шоћ", наводи се у извештају са седнице.

Национални савет Црногораца у Србији има 23 члана и основан је 23. новембра 2014.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"