Све већи одзив акцији уређења града

Неки од највреднијих учесника радних акција у бившој Југославији позвали су данас грађане Врбаса да узму учешћа у акцији уређења животног простора „За Врбас град удружимо рад“, која ће се одржати у суботу, 28. маја. Промоција акције одржана је у центру Врбаса и бројни присутни најавили су учешће у уређењу града.

"Дошао сам пуна срца да подржим ЈКП 'Комуналац', предузећа које организује ову радну акцију, и све остале који желе да наш град изгледа чистије. Било би добро да се оснује омладинска радна бригада и да се реактивирају радне акције које су биле симбол братства и јединства и љубави међу људима. Међутим, видим да омладина данас нема жеље и воље као што је некада било. Позивам све акцијаше да се одазову овом позиву, да се омасовимо, путујемо и дружимо као некад“, рекао је један од најбољих акцијаша Југославије Милан Маркуш, који ће Врбас представљати на сусрету бригадира на Летенки.

Радних акција и дружења из младости присетиле су се и чланице СУБНОР-а Ана Микшић и Славка Ђикановић. Оне су делиле летке пролазницима и позивале их на радну суботу. „Ово подржавам јер сам увек за радне акције, чак и у овим годинама. Често опомињем младе да не треба да бацају смеће и уништавају клупе“, рекла је Ана Микшић.

Акцији су се самоиницијативно придружили и представници нововоснованог Друштва инвалида Врбаса. „Ми, такође, желимо да дамо подршку нашем граду. Урадићемо све што је у нашој моћи да се ова акција спроведе како ваља“, рекао је председник Друштва Драган Јанковић. Председник Скупштине Друштва инвалида Бранко Булајић је истакао да инвалиди желе да покажу да могу једнако да учествују у друштву као и сви други чланови заједнице.


Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"