Награда за ОШ "Братство-јединство" из Куцуре

Покрајински секретаријати за заштиту животне средине и за образовање доделили су Основној школи "Братство-јединство" из Куцуре награду као једној од најбољих васпитно-образовних институција укључених у овогодишњи циклус програма "За чистије и зеленије школе у Војводини".

Награде су уручили покрајински секретари Михаљ Њилаш и др Слободан Пузовић.

Овај програм се реализује већ седам година, с циљем развијања и унапређивања рада у области заштите животне средине. "Чистије и зеленије школе, када се постављају као циљ, значе стварање такве средине у нашим школама, насељима, градовима, селима, где су наше зграде за пример ђацима, родитељима, целом друштву", рекао је покрајински секретар Њилаш и додао да су деца много отворенија од одраслих према природи.

На овогодишњи конкурс за учешће у програму "За чистије и зеленије школе у Војводини", пријавило се 89 васпитно-образовних установа, од којих су 63 успешно спровеле планиране активности. Најуспешнијих 15 предшколских установа, основних и средњих школа (укључујући и музичке и специјалне), награђени су излетима, као и опремом за наставу.