Предшколци у такмичењу познавања саобраћајних правила

У оквиру пројекта "Полиција у локалној заједници", Полицијска станица Врбас организовала је данас акцију посвећену безбедности најмлађих учесника у саобраћају, под називом "Погледај два пута - сачувај живот". Партнер у акцији Полицијској станици била је Предшколска установа "Бошко Буха".

"Тематика којом смо се бавили у мају месецу била је безбедност најмлађих у саобраћају. Заједно са Предшколском установом 'Бошко Буха', организовали смо пројекат 'Пажљивко' који се бавио саобраћајном едукацијом деце. Обишли смо све вртиће и одржали предавања, а данас смо имали финално такмичење у познавању саобраћајних прописа, које је прилагођено њиховом узрасту. Подршку у акцији пружила нам је локална самоуправа и Савет за безбедност саобраћаја општине Врбас", рекао је након такмичења Владо Глођовић, начелник ПС Врбас.

Према његовим речима, у једномесечној едукацији учествовало је 555 дечака и девојчица из осам вртића, којима су уручене дипломе за савладани програм, а у данашњем такмичењу учествовале су три групе са по 30 предшколаца.

"Деца су се упознала са првим корацима и правилима која их очекују при укључивању у саобраћај, посебно од 01. септембра када кређу у школе. Обећали смо им да ћемо наставити сарадњу и едукацију, а то је битно због две ствари; прва је да се најмлађима укаже на правила у саобраћају, а друга да покушамо да приближимо полицијске службенике деци, да им униформа не буде страна и да је се не плаше. Ми смо њихови другари и треба да сарађујемо", рекао је Глођовић и изразио наду да ће пројекат "Пажљивко" постати традиционалан и обавезан за све предшколце.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"