Расте интересовање за "Другу шансу"

Раденко Шимун, директор Основне школе "20. октобар", и Мира Недић, руководилац Одељења друштвених делатности Општинске управе, позвали су јуче представнике Центра за социјални рад општине Србобран и Удружења Рома "8. април", да поново укључе своје штићенике и чланове у процес образовања одраслих, који се у континуитету реализује у врбаској школи од 2011. године.

"У Основној школи '20. октобар', чија је редовна делатност образовање одраслих, организовани су  процеси учења за ова лица на основу посебних програма, а у циљу стицања знања и вештина усмерених на лични развој, рад и запошљавање и социјалне активности. Циљ нам је да се у наредну школску годину упишу полазници за сва три циклуса, у складу са прописаном процедуром Министарства просвете", рекла је Недић након састанка са директорком ЦСР Србобран Бисерком Веселиновић и председником Удружења Рома "8. април" Нестором Бранковим.

Сличан састанак са двадесетак будућих полазника школе за одрасле одржан је и у Равном Селу. Према речима Недић, информативни састанак радне групе и свих полазника заказан је за 19. јун, у 18.00 часова у ОШ "20. октобар".

Партнери коју помажу реализацију програма образовања одраслих у ОШ "20. октобар" су: општина Врбас - Одељење за друштвене делатности, Центри за социјални рад Врбаса и Србобрана, Национална служба за запошљавање - филијала Врбас, Полицијска станица Врбас, Црвени крст Врбас, Удружење "Табита" и Месне заједнице Равно Село и Змајево.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"