Расте интересовање за "Другу шансу"

Раденко Шимун, директор Основне школе "20. октобар", и Мира Недић, руководилац Одељења друштвених делатности Општинске управе, позвали су јуче представнике Центра за социјални рад општине Србобран и Удружења Рома "8. април", да поново укључе своје штићенике и чланове у процес образовања одраслих, који се у континуитету реализује у врбаској школи од 2011. године.

"У Основној школи '20. октобар', чија је редовна делатност образовање одраслих, организовани су  процеси учења за ова лица на основу посебних програма, а у циљу стицања знања и вештина усмерених на лични развој, рад и запошљавање и социјалне активности. Циљ нам је да се у наредну школску годину упишу полазници за сва три циклуса, у складу са прописаном процедуром Министарства просвете", рекла је Недић након састанка са директорком ЦСР Србобран Бисерком Веселиновић и председником Удружења Рома "8. април" Нестором Бранковим.

Сличан састанак са двадесетак будућих полазника школе за одрасле одржан је и у Равном Селу. Према речима Недић, информативни састанак радне групе и свих полазника заказан је за 19. јун, у 18.00 часова у ОШ "20. октобар".

Партнери коју помажу реализацију програма образовања одраслих у ОШ "20. октобар" су: општина Врбас - Одељење за друштвене делатности, Центри за социјални рад Врбаса и Србобрана, Национална служба за запошљавање - филијала Врбас, Полицијска станица Врбас, Црвени крст Врбас, Удружење "Табита" и Месне заједнице Равно Село и Змајево.