Руководство ДСС: Нисмо аутори флајера против Бечића

Гојко Перовић и Игор Канкараш, председник и потпредседник привременог ОО ДСС Врбас, одбацили су данас на конференцији за медије одговорност за наводе у тексту који се појавио непосредно пред изборе 24. априла, у којем је Игор Бечић, председник ОО СНС, оптужен за бројне противзаконите радње и апострофиран као узрок проблема у функционисању општине Врбас. Овај пропагандни материјал убациван је у поштанску сандучад грађана општине Врбас и био је потписан локалним одборима ДСС и Двери, странака које су на претходне изборе кандидовале заједничку листу.

Због свега учињеног, Игор Бечић, председник ОО СНС, поднео је кривичне пријаве против Перовића и Канкараша, а на терет им се ставља удруживање ради насилног рушења уставног поретка, противуставно деловање, нарушавање угледа државе Србије и нарушавање угледа високих државних функционера. За случај је надлежно Више тужилаштво у Сомбору, а за дела која има се стављају на терет запрећена је казна од 10 година затвора.
 
Перовић и Канкараш дали су у својству грађана изјаву овим поводом у Полицијској станици Врбас, у предистражној радњи, и одбацили одговорност  за текст, иако се, како кажу, "слажу са појединим тврдњама у њему".
 
"Категорички негирам умешаност у дело које нам се ставља на терет, поготово што као одборник у локалном парламенту неограничено време могу да потрошим у сличне политичке пропагандне активности, у директном или одложеном тв преносу. Летак који је предмет спора сам видео и тврдим да за време извршења дела нисмо имали ни техничких ни фанансијских средстава за израду и дистрибуцију летка. Пријаву сматрам најнижим обликом политичког притиска", рекао је Канкараш.
 
Канкараш сматра да је летак могао написати било ко да би политички дезавуисао ДСС и Двери, а "тужба је дошла зато што неко жели да склони ове две партије са политичке сцене пред локалне изборе 2017. године".
 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"