Руководство ДСС: Нисмо аутори флајера против Бечића

Гојко Перовић и Игор Канкараш, председник и потпредседник привременог ОО ДСС Врбас, одбацили су данас на конференцији за медије одговорност за наводе у тексту који се појавио непосредно пред изборе 24. априла, у којем је Игор Бечић, председник ОО СНС, оптужен за бројне противзаконите радње и апострофиран као узрок проблема у функционисању општине Врбас. Овај пропагандни материјал убациван је у поштанску сандучад грађана општине Врбас и био је потписан локалним одборима ДСС и Двери, странака које су на претходне изборе кандидовале заједничку листу.

Због свега учињеног, Игор Бечић, председник ОО СНС, поднео је кривичне пријаве против Перовића и Канкараша, а на терет им се ставља удруживање ради насилног рушења уставног поретка, противуставно деловање, нарушавање угледа државе Србије и нарушавање угледа високих државних функционера. За случај је надлежно Више тужилаштво у Сомбору, а за дела која има се стављају на терет запрећена је казна од 10 година затвора.
 
Перовић и Канкараш дали су у својству грађана изјаву овим поводом у Полицијској станици Врбас, у предистражној радњи, и одбацили одговорност  за текст, иако се, како кажу, "слажу са појединим тврдњама у њему".
 
"Категорички негирам умешаност у дело које нам се ставља на терет, поготово што као одборник у локалном парламенту неограничено време могу да потрошим у сличне политичке пропагандне активности, у директном или одложеном тв преносу. Летак који је предмет спора сам видео и тврдим да за време извршења дела нисмо имали ни техничких ни фанансијских средстава за израду и дистрибуцију летка. Пријаву сматрам најнижим обликом политичког притиска", рекао је Канкараш.
 
Канкараш сматра да је летак могао написати било ко да би политички дезавуисао ДСС и Двери, а "тужба је дошла зато што неко жели да склони ове две партије са политичке сцене пред локалне изборе 2017. године".