"Тривит" помаже стотину деце без родитељског старања

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин и генерална директорка Привредног друштва ''Тривит'' Вера Шћепановић потписали су данас у Врбасу Меморандум о сарадњи којим ће та компанија обезбедити "тонус" хлеб за 100 малишана из материјано угрожених породица и за децу којима је препоручен такав вид исхране.

Предузеће ''Тривит'' је партнер Министарства и на пројекту ''Буди свој'' који подржава социјалну инклузију младих без родитељског старања када изађу из система социјалне заштите, саопштило је Министарство  за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

"Деца која су провела читав свој живот у систему социјалне заштите, када треба да се суоче са светом око њих, немају коме да се обрате. Они немају породицу, све оно што би неко други могао да очекује", реко је Вулин и истакао да та деца имају само државу, земљу и социјално одговорне пословне људе као што је "Тривит".

"Ово нису буџетска средства. Ми не дајемо никакве подстицаје за ово. 'Тривит' неће овим поправити свој економски положај, неће добити ништа осим што показује колико им је стало до деце и читавог друштва", рекао је Вулин. Према његовим речима, та деца имају шансу да, када напусте систем социјане заштите, добију прву прилику да буду своја што је велика ствар. "Захвални смо предузећу 'Тривит' и свим друштвено и социјално одговорним предузећима која разумеју да је ј тој деци потребна помоћ", рекао је Вулин.



Он је истакао и да је данас потписан меморандом о вредној и важној донацији која ће помоћи у свакодневном животу за 100 деце из система која имају одређених здравствених проблема, а којима производи компаније могу да помогну. Та деца ће, како је истакао, читаве године добијати довољну количину хлеба. "Надамо се да ће то значајно помоћи и њиховом опоравку, али и ономе што се не може израчунати, а то је осећај да друштво води бригу о њима, да неко брине, да су некоме важни и драги без обзира на степен сиромаштва или богатства", рекао је Вулин.

Вера Шћепановић је подсетила да "Тривит" већ другу годину сарађује у оквиру пројекат "Буди свој" тако што приликом запошљавања, даје предност младим људима који су тек изашли из социјалног старања. "Данас смо потписали меморанду о новој донацији која ће, надам се, постати традиционална. Хлеб је намењен онима којима је таква исхрана препручена, а најчешће су то деца оболела од дијабетеса типа 1 или 2, гојазности или неких других болести", рекла је Шћепановић.