"Моја школа - мој клуб!" и у Равном Селу

Вођен идејом да се фудбалским спортом у Србији бави што већи број деце и омладине, Фудбалски савез Србије креирао је пројекат под називом "Моја школа - мој клуб!" у који се укључила и Основна школа "Бранко Радичевић" из Равног Села.

Турнир у фудбалу за девојчице одржан је у среду, 08. јуна, и на њему су се надметале екипе ОШ "Светозар Милетић", ОШ "Братство-јединство" из Куцуре, ОШ "Бранко Радичевић" из Савиног Села, ОШ "Јован Јовановић Змај" из Змајева и екипа домаћина. Подршку организацији турнира дала је и Месна заједница Равно Село.

"Циљ пројекта је да се помогне развој школског спорта кроз оснивање и бесплатну регистрацију што већег броја школских фудбалских клубова, подједнако за дечаке и девојчице. Кроз игру и дружење потребно је да се деци у школама представи фудбалски спорт и понуди могућност укључивања у редовне активности ФС Србије. Циљ је континуирано учешће у спорту и унапређење инфраструктуре - стварање услова за даље унапређење и омасовљење фудбалског спорта и популаризација здравих животних стилова".

Носиоци пројекта "Моја школа - мој клуб!" у Равном Селу су професори физичког васпитања, а његову реализацију у школама Србије подржавају УЕФА и Министарство просвете.