Захвалнице за учеснике у акцији уређења Врбаса

Јавно комуначно предузеће "Комуналац" и општина Врбас уручили су учесницима велике акције "За Врбас град удружимо рад" захвалнице за допринос уређењу животног простора у граду и селима. Захвалнице су додељене представницима јавних и приватних предузећа, невладиних организација, удружења грађана, агенција и установа које су узеле учешће у акцији.

"План је да последња субота у мају буде резервисана за радну акцију. Жеља нам је да нам се поред садашњих учесника, прикључи још привредних субјеката и грађана како би акција добила шире размере. Овај састанак је круна нашег заједничког рада и труда. Сматрам да град Врбас може да се поноси јер су Врбашани, а посебно велике компаније, показали солидарност на делу", рекао је Радомир Чуровић, директор ЈКП "Комуналац".

Како је саопштено, према рачуници коју су извели радници "Комуналца", на основу рада ангажоване механизације уштеђено је близу 900.000 динара, што је оцењено као још једна вредна страна акције. Договор је да средства која су буџетом планирана за санацију дивљих депонија и локалитета који су сада уређени, буду усмерена на нешто друго што је потребно граду.

"Локална самоуправа ће и убудуће подржавати овакву врсту иницијативе. Овом акцијом уштедели смо новац који смо планирали да усмеримо за чишћење дивљих депонија. У наредном периоду средства ћемо  искористити на други начин. Оформиће се комисија која ће о томе донети одлуку", рекао је заменик председника општине Врбас Милан Глушац.