Врбас на фестивалу "Србија у ритму Европе"

Vrbas na festivalu "Srbija u ritmu Evrope"

Преставници града Сомбора победници су дечијег музичког фестивала "Србија у ритму Европе", који је одржан у Ћуприји. Талентована деца из Врбаса, под покровитељством Амбасаде Финске, имала су запажен наступ и међу бројним гледаоцима и члановима жирија могло се чути да су се својим извођењем песме на финском, издвојили у односу на већину других градова.

Гласање је било по евровизијском моделу, жири и СМС поруке. Уз Врбашане, на фестивалу су учестовала деца из Беочина, Рашке, Прибоја, Сомбора, Богатића, Сремских Карловаца, Инђије, Варварина, Ћићевца, Велике Плане, Србобрана, Бечеја, Сјенице, Алексндровца, Бруса, Бачког Петровца, Врњачке Бање и Ћуприје.

Фестивалу је присуствало 20 амбасадора, између осталих Аустрије, Финске, Хрватске, Турске, Сведске, Данске, Црне Горе, Грчке, Велике Британије, Белгије, Кипра, Шпаније, Италије, Израела, Словеније. Извршни директор манифестације и водитељ Игор Карадаревић изјавио је да је у програму учествује 250 такмичара, исто толико људи било је укључено у реализацију програма, а фестивал је пратило 2.500 гледалаца. Такмичење је одржано у Спортском центру Ада.

Манифестација "Србија у ритму Европе" у нашој земљи се одржава од 2008.године са циљем да препозна и промовише младе таленте, у складу са Европском повељом о учешћу младих у животу на општинском и регионалном нивоу, Белом књигом ЕУ о младима, Националном стратегијом за младе Србије и Акционим планом политике за младе у Војводини.



Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"