Вести из ЈКП "Комуналац"

У суботу, 25. јуна, екипе Јавног комуналног предузећа "Комуналац" односиће амбалажни ПЕТ отпад из домаћинстава у Врбасу. Потребно је да грађани тог дана ову врсту амбалаже изнесу испред својих кућа, најкасније до 07.00 часова.

 

ПЕТ треба да буде спакован у типизиране вреће. Комуналци ће, у зависности од сакупљеног отпада, корисницима услуга оставити нове џакове за наредну акцију.

Путари ЈКП "Комуналац" обележавају хоризонталну саобраћајну сигнализацију на путевима на подручју општине Врбас. Приоритет у овом тренутку је фарбање пешачких прелаза, посебно у најпрометнијим улицама. Када се заврши фарбање свих прелаза на подручју општине, почеће обележавање бициклистичких стаза, аутобуских стајалишта и сигнализације у зонама школа.

Јавно комунално предузеће "Комуналац" припремило је опомене за 3.250 корисника услуга због дуговања од близу 15 милиона динара. Опомене због појединачних дугова добиће 3.000 домаћинстава и 250 установа и предузећа, саопштено је из Службе обрачуна и наплате потраживања.

Дужници имају могућност да у року од 30 дана, од дана пријема опомене, измире потраживања. У супротном, ЈКП „Комуналац“ приступиће утужењима или искључењима са мреже. Раније опоменути дужници, који нису испоштвали рок за исплату дуга, биће искључени са мреже. Поновни прикључак на мрежу, у зависности на ком је месту извршено искључење, кошта од 4.400 до чак 20.000 динара.