Регенерисана три бунара

У циљу обезбеђивања стабилнијег водоснабдевања, екипе Пословне јединице "Водовод и канализација“ Јавног комуналног предузећа "Комуналац" извршиле су регенерацију три бунара на водозахвату.

„Претходне године регенерисана су четири дубока и два плитка бунара. Очекујемо рационалније и економичније каптирање воде из издани, што је неопходно за одрживост несметаног водоснабдевања општине", саопштио је Мирослав Фејса, руководилац ПЈ "Водовод и канализација".

Обављена је и ликвидација пет бунара у Врбасу и два у Савином Селу како би се отклонила свака могућност загађења изворишта. "Вода као сировина не може да се пореди с другим намирницама. Природни ресурс се мора очувати и рационално користити како би га било и за наредне генерације", рекао је Фејса.

Из ове ПЈ је саопштено да је "аутоматизацијом водозахвата и реализацијом мера енергетске ефикасности, остварена велика финансијска уштеда и постигнут видан напредак у пословању".

"Оно што врбаски водовод издваја од осталих фабрика које пружају услуге водоснабдевања, јесте систем даљинског надзора који представља мониторинг и управљање комплетном инфраструктуром. У последње две године извршене су аутоматизације водозахвата и фекално црпних станица, компензација реактивне енергије, уградња енергетски ефикасних центрифугалних, бунарских и фекалних пумпи. Такође, креиран је и софтвер за мерење енергетске ефикасности. Постигнути резултати указују да је однос испоручене воде и утрошене електричне енергије мањи за 20 одсто", наводи се у саопштењу ПЈ "Водовод и канализација".

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"