Велико уређење обала канала у Куцури

Претходних дана активисти Еколошког покрета Врбаса, помогнути учесницима омладинске радне акције Куцурског удружења младих и другим Куцуринама, уређивали су обале канала крај преводнице у овом месту.

"Уз чишћење обале од трске, изграђен је више од 15 метара дуг пристан за чамце, који је уједно и платформа за пецароше и излетнике. Прокопане су степенице на бенту до пристана, које ћемо накнадно утврдити даскама уз постављање рукохвата. Постављена су три бетонска пикник сета и промотивна наутичка табла. Покошена је обала канала, прочишћена је и покошена шумица изнад ње. Поклонили смо Куцури око 60 садница пауловније, од којих је 50 отишло у Основну школу 'Братство-јединство', а десетак на простор око преводнице. Куцуранима је подељено 1.500 флајера на тему потенцијала наутичког туризма и енергетских уштеда у домаћинствима", рекао је Ратко Ђурђевац, председник ЕП Врбаса.

Према његовим речима, планира се уређења 400 метара инспекцијске стазе на левој обали канала, равнање и посипање чврсте подлоге и постављање пикник сетова.

Ову активност ЕП Врбаса подржали су ЈВП "Воде Војводине", Водопривредно предузеће "Бачка", Месна заједница Куцура и Добровољно ватрогасно друштво Куцура. Подршка је стигла и од Покрајинског секретаријата за привреду и туризам.