У БДП обележен Дан устанка народа БиХ

Полагањем венаца на спомен бисте народним херојима Др Младену Стојановићу и Радоју Дакићу Брку, данас је у Бачком Добром Пољу обележен 27. јул - Дан устанка народа Босне и Херцеговине.

Венце на бисте положили су Милан Глушац и Марјана Мараш, председник општине Врбас и председница Скупштине општине Врбас, представници МО СУБНОР Бачко Добро Поље и ОО СУБНОР Врбас, затим представници Српске напредне странке, Социјалистичке партије Србије, Партије уједињених пензионера Србије и других организација и удружења.

"Историјске догађаје из НОБ-а обележавамо у знак сећања на слободарске традиције наших народа, на њухову вековну борбу за опстанак, за слободу, независност и живот достојан човека. Сећамо се и одајемо дужну пошту палим борцима, јунацима и херојима испред чијих бисти данас стојимо, који су уградили своје животе у темеље победе и слободе. Сећамо се герилских одреда који су у зору, 27. јула, напали Дрвар, сећамо се ширења устаничког таласа од Дрвара преко Грахова, према Ливну и Гламочу, затим на Кључ и Мркоњић, подручје Јање и Пливе и даље. Сећамо се борби на Козари, Романији, Требевићу, Мајевици и Озрену, сечамо се дана када се бранило оно најсветије - слобода", рекао је након полагања венаца Пеко Вуковић из МО СУБНОР Бачко Добро Поље.