Председници војвођанских општина на састанку са Мировићем

Милан Глушац, председник општине Врбас, заједно са другим председницима локалних самоуправа, учествује данас на радном састанку са Игором Мировићем, председником Владе Војводине, и свим покрајинским секретарима. Састанак организује Национална алијанса за локални економски развој - НАЛЕД.

"Чланови и партнери НАЛЕД-а имају прилику да се у отвореном разговору са председником Владе Војводине и свим ресорним секретарима упознају са даљим правцима развоја и плановима за подстицање привредне активности и приватно-јавних партнерстава у Војводини, програмима подршке пољопривреди, јачања капацитета општина и градова за локални економски развој и унапређења сарадње покрајинских и локалних институција", наведено је у најави радног састанка.

Према речима Глушца, прилика је искоришћена за разговор о тренутној економској ситуацији и новом закону о финансирању општина, те o могућности да се трансферна средства у будућности повећају. "Разговарано је и о питањима из области инфраструктурног опремања, образовања, здравства, пољопривреде, али и моделима пореске политике и моделима помоћи покрајинских органа градовима и општинама", рекао је Глушац.

Састанку са Мировићем присуствовали су и бројни привредници.