Волонтери из Холандије посетили ОБВ

Група волонтера из Холандије, међу којима се налазе и медицинске сестре и техничари, посетили су данас Општу болницу Врбас. Колеге из Холандије и Србије разменили су искуства из посла којим се професионално баве и разговарали о могућностима даље сарадње.

"Ово је 14. група волонтера из Холандије коју предводим и у свакој је било неколико медицинских сестара, будућих лекара или здравствених радника уопште. Кроз разговор и сарадњу са запосленима у болници и другим установама, долазили смо до сазнања на који начин можемо помоћи. Досадашња сарадња је веома успешна и надамо се да ће тако остати и убудуће", рекла је овом приликом Елс Денхартог, кординаторка пројекта.

Госте су поздравили Татјана Сунајко, главна медицинска сестра ОБВ, и Јелена Банићевић, главна медицинска сестра Сектора за интернистичке гране медицине. "Надамо се да су многи студенти медицине, волонтери у саставу хуманитарне организације 'За помоћ Источној Европи', који су нас посетили ранијих година, до сада већ постали лекари. Верујемо да ће им и искуство са овог простора помоћи да целовитије сагледају комплексност и проблематику здравствене професије и надамо се даљој успешној сарадњи. Као и увек, посебно се захваљујемо Александру Суботину, свештенику Еванђеоске цркве из Куцуре који је помогао у успостављању и неговању контаката ОБВ са већином хуманитарних организација", рекла је Сунајко.