Врбас поново део "Србије у ритму Европе"

Општина Врбас и манифестација "Србија у ритму Европе" од данас су партнери по трећи пут. Уговор о сарадњи и учешћу деце из Врбаса у једној од најпопуларнијих музичких манифестација код нас, данас су потписали Милан Глушац, председник општине Врбас, и Игор Карадаревић, директор "Србија у ритму Европе".

"Србија у ритму Европе стиже у Врбас по трећи пут; први пут смо били на тргу код Центра за физичку културу, друге године смо се дружили у Ћуприји, а трећи пут дружићемо се у Сомбору. Ново дружење креће од јануара 2017. године, имаћемо и нову европску земљу коју ће Врбас представљати, али и нову посету амбасадора те земље, као што је то био случај у претходне две године, са Турском и Финском. Град домаћин биће Сомбор, али ћемо ове године, због раста интересовања, имати две полуфиналне и једну финалну ноћ. Неке општине и градови сами се јављају и желе да учествују, знајући шта све носи Србија у ритму Европе", рекао је након потписивања уговора Игор Карадаревић.

Он је подсетио да је успостављање сарадње између општине Врбас и Амбасаде Турске, тачније Турске развојне агенција "Тика", у град донело донацију вредну 8,2 милион динара, која би требало да се реализује у скорој будућности.

Карадаревић је захвалио Глушцу "на разумевању значаја манифестације и сарадњи, као и на професионализму приликом пријема турског и финског амбасадора и привредника".

"Ово ће бити трећи пут да деца из Врбас учествују у манифестацији 'Србија у ритму Европе'. Циљ учешћа је да покушамо да откријемо неке нове таленте, да их очувамо и представимо јавности, али и да унапредимо сарадњу са европским амбасадама. Ово је јединствена прилика да представимо локалну самоуправу и општину Врбас и тако покушамо да остваримо одређене бенефите за своју заједницу. Потврда тога је и информација коју смо добили од Амбасаде Турске да нам је одобрена изградња дечијег игралишта, прилагођеног и деци са посебним потребама, у износу од 8,2 милиона динара. Искрено се надам да ћемо наставити сарадњу и кроз друге пројекте и тврдим да једино на такве начине можемо помоћи нашој зајендици да већ нека средства, која сте у буџету определили за такве намене, сада преусмерите у друге сврхе и додатно унапредите квалитет живота грађана", рекао је Глушац и захвалио се "Србији и ритму Европе" и Турској развојној агенцији "Тика" на прилици да партнерски делују у корист општине Врбас.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"