Врбас поново део "Србије у ритму Европе"

Општина Врбас и манифестација "Србија у ритму Европе" од данас су партнери по трећи пут. Уговор о сарадњи и учешћу деце из Врбаса у једној од најпопуларнијих музичких манифестација код нас, данас су потписали Милан Глушац, председник општине Врбас, и Игор Карадаревић, директор "Србија у ритму Европе".

"Србија у ритму Европе стиже у Врбас по трећи пут; први пут смо били на тргу код Центра за физичку културу, друге године смо се дружили у Ћуприји, а трећи пут дружићемо се у Сомбору. Ново дружење креће од јануара 2017. године, имаћемо и нову европску земљу коју ће Врбас представљати, али и нову посету амбасадора те земље, као што је то био случај у претходне две године, са Турском и Финском. Град домаћин биће Сомбор, али ћемо ове године, због раста интересовања, имати две полуфиналне и једну финалну ноћ. Неке општине и градови сами се јављају и желе да учествују, знајући шта све носи Србија у ритму Европе", рекао је након потписивања уговора Игор Карадаревић.

Он је подсетио да је успостављање сарадње између општине Врбас и Амбасаде Турске, тачније Турске развојне агенција "Тика", у град донело донацију вредну 8,2 милион динара, која би требало да се реализује у скорој будућности.

Карадаревић је захвалио Глушцу "на разумевању значаја манифестације и сарадњи, као и на професионализму приликом пријема турског и финског амбасадора и привредника".

"Ово ће бити трећи пут да деца из Врбас учествују у манифестацији 'Србија у ритму Европе'. Циљ учешћа је да покушамо да откријемо неке нове таленте, да их очувамо и представимо јавности, али и да унапредимо сарадњу са европским амбасадама. Ово је јединствена прилика да представимо локалну самоуправу и општину Врбас и тако покушамо да остваримо одређене бенефите за своју заједницу. Потврда тога је и информација коју смо добили од Амбасаде Турске да нам је одобрена изградња дечијег игралишта, прилагођеног и деци са посебним потребама, у износу од 8,2 милиона динара. Искрено се надам да ћемо наставити сарадњу и кроз друге пројекте и тврдим да једино на такве начине можемо помоћи нашој зајендици да већ нека средства, која сте у буџету определили за такве намене, сада преусмерите у друге сврхе и додатно унапредите квалитет живота грађана", рекао је Глушац и захвалио се "Србији и ритму Европе" и Турској развојној агенцији "Тика" на прилици да партнерски делују у корист општине Врбас.