Сваке среде акција "Удоми, не купуј"

Јавна агенција за зоохигијену и пољопривреду и Удружење за заштиту животиња "Храбро срце" покренули су акцију удомљавања напуштених паса под називом "Удоми, не купуј". Сваке среде у центру града могу се видети активисти удружења и радници ЈАЗИП-а како заједно грађанима нуде могућност да постану власници вакцинисаних и чипованих паса који су тренутно смештени у азилу за псе.

"Акција подразумева удомљавање напуштених паса из азила или са улице. Наш циљ је да зауставимо дискриминацију у којој се само расни пси нуде као добри и вредни, а сви остали су мање вредни. Свако ко удоми једног пса постаје херој, спасио је један живот и свој дом оплеменио је љубављу", рекла је Милена Каровски из "Храброг срца". 

Она је позвала све грађане да узму учешћа у акцији, али и упозорила да они који нису спремни да после прихватања пса посвете му и део свог времена, не треба да започињу са процедуром удомљавања.

"Имамо у пунуди и расних паса и мешанаца, али за нас су они сви исти. Интересовање грађана постоји, али пас није играчка и не може се удомљавати животиња на неки период, док вам не досади, па после поново звати азил да преузме пса. Наш циљ је и да људи виде ове псе, да осете њихову љубав, успут сазнају и за наше удружење, па ће на ред доћи и удомљавање", рекла је Каровски.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"