Сваке среде акција "Удоми, не купуј"

Јавна агенција за зоохигијену и пољопривреду и Удружење за заштиту животиња "Храбро срце" покренули су акцију удомљавања напуштених паса под називом "Удоми, не купуј". Сваке среде у центру града могу се видети активисти удружења и радници ЈАЗИП-а како заједно грађанима нуде могућност да постану власници вакцинисаних и чипованих паса који су тренутно смештени у азилу за псе.

"Акција подразумева удомљавање напуштених паса из азила или са улице. Наш циљ је да зауставимо дискриминацију у којој се само расни пси нуде као добри и вредни, а сви остали су мање вредни. Свако ко удоми једног пса постаје херој, спасио је један живот и свој дом оплеменио је љубављу", рекла је Милена Каровски из "Храброг срца". 

Она је позвала све грађане да узму учешћа у акцији, али и упозорила да они који нису спремни да после прихватања пса посвете му и део свог времена, не треба да започињу са процедуром удомљавања.

"Имамо у пунуди и расних паса и мешанаца, али за нас су они сви исти. Интересовање грађана постоји, али пас није играчка и не може се удомљавати животиња на неки период, док вам не досади, па после поново звати азил да преузме пса. Наш циљ је и да људи виде ове псе, да осете њихову љубав, успут сазнају и за наше удружење, па ће на ред доћи и удомљавање", рекла је Каровски.