Врбас добио нову бину

Канцеларија за младе и општина Врбас добили су од Министарства омладине и спорта нову професионалну бину за одржавање разних врста програма на отвореном. Бина је вредна 1,1 милион динара.

Према речима Милана Глушца, председника општине Врбас, пројекат којим је аплицирано на конкурс надлежног министарства један је од двадесет одобрених, иако је у њему учествовало чак 150 локалних самоуправа.

"Имали смо специфичан захтев и зато смо добили подршку. За бину смо се определили јер годишње имамо веома велик број културних и спортских манифестација и за већину њих нама су потребна средства за изнајмљивање бине и друге опреме. Овако смо трајно обезбедили део потребне опреме за удружења, групе, друштва која организују разне манифестације, чак ћемо моћи и да је изнајмљујемо и тако приходујемо. Уверен сам да ћемо већ прве године остварити значајне уштеде", рекао је Глушац.

Нова бина биће први пут употребљена већ у петак, 12. августа, на Међународни дан младих.

За овај дан Канцеларија за младе општине Врбас припрема низ активности и посебан програм. У 10.00 часова организује се акција уређења терена Спортског друштва "Јоаким Киме Виславски", док у 14.00 часова, у Канцеларији за младе, почиње турнир у шаху и квиз знања за младе. За 17.00 часова у Центру за физичку културу "Драго Јововић", заказан је турнир у одбојци на песку, а за 21.00 час, у центру града, концерт локалних рок бендова. Међународни дан младих у општини Врбас обележава се већ осам година.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"