Врбас у програму "Мисли глобално - привлачи локално"

Канцеларија за локални економски развој општине Врбас учествовала је у едукативном програму Фонда за подршку инвестиција у Војводини - ВИП, под називом "Мисли глобално - привлачи локално". Дугорочни циљ програма био је да локалне самоуправе "усвоје стратегије и алате који ће им пружити могућност да дођу у фокус већем броју потенцијалних инвеститора, као и да презентације о њиховим инвестиционим потенцијалима изгледају професионално и носе све релевантне информације за инвеститоре".

"Учешћем у програму општина Врбас израдила је квалитетну презентацију свих својих потенцијала. Утврђено је чињенично стање на терену: број и образовна структура расположиве радне снаге, дефинисани су најперспективнији сектори за инвестирање, конкретни инвестициони пројекти, инфраструкура, затим субвенције које пружа општина, примери страних компанија које већ послују у општини. Страница Invest Vrbas садржи релевантне информације за потенцијалне инвеститоре, док су потенцијали општине Врбас представљени и на сајту ВИП Фонда", саопштила је Татјана Јововић из Канцеларије за локални економски развој.

Презентација намењена страним инвеститорима дата је на енглеском језику, а у зависнсти од заинтересованости инвеститора из земаља ван енглеског говорног подручја биће преведена и на друге језике.

"Канцеларија за локални економски развој је израдом ове презентације имала за циљ да локације своје општине учини што видљивијим, пружи основне информације о пословној клими и тиме привуче пажњу потенцијалних инвеститора", рекла је Јововић.