НАЛЕД задоваљан радом Одељења за урбанизам и стамбене послове

Mirjana Šimun, načelnica opštinske uprave Vrbas

Представници Националне алијансе за локални економски развој - НАЛЕД, у улози стратешког партнера локалних самоуправа, поново су јуче пружили стручну подршку запосленим у Одељењу за урбанизам и и стамбене послове Општинске управе Врбас, у делу послова обједињене процедуре електронског издавања грађевинских дозвола.

"Циљ посете био је отклањање преосталих недоумица у овом поступку кроз стручну и техничку подршку коју нам НАЛЕД пружа у континуитету. Крајњи закључак представника НАЛЕД-а је да тим запослених људи коју ради у овој обједињеној процедури извршава своје задатке одлично, што ће бити писмено потврђено Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре", саопштила је након састанка Мирјана Шимун, начелница Општинске управе Врбас.

Како је појаснила Шимун, законом је одређено да се на сваки захтев предат електронским путем мора одговорити у року од 28 дана, а у општини Врбас је тај рок и краћи.

"Приликом прављења пресека стања за првих шест месеци, који је извршио управо НАЛЕД, општина Врбас, у конкуренцији 137 општина и градова, сврстана је у најбољу групу по резултатима. По броју запримљених предмета смо у првој групи, заједно са још 16 општина, а пласирали смо се на шесто место, са 189 предмета. Сви предмети обрађени су у предвиђеном року. Од тих 189 предмета, позитивно је решено 63 одсто, негативно 37 одсто, а данас смо разговарали како овај негативни проценат додатно смањити", рекла је Шимун и најавила нови пресек стања.

Као посебно важну оцену представника НАЛЕД-а, начелница Општинске управе је истакла потпуно поштовање законске процедуре у поступку обједињене процедуре електронског издавања грађевинских дозвола.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"