НАЛЕД задоваљан радом Одељења за урбанизам и стамбене послове

Mirjana Šimun, načelnica opštinske uprave Vrbas

Представници Националне алијансе за локални економски развој - НАЛЕД, у улози стратешког партнера локалних самоуправа, поново су јуче пружили стручну подршку запосленим у Одељењу за урбанизам и и стамбене послове Општинске управе Врбас, у делу послова обједињене процедуре електронског издавања грађевинских дозвола.

"Циљ посете био је отклањање преосталих недоумица у овом поступку кроз стручну и техничку подршку коју нам НАЛЕД пружа у континуитету. Крајњи закључак представника НАЛЕД-а је да тим запослених људи коју ради у овој обједињеној процедури извршава своје задатке одлично, што ће бити писмено потврђено Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре", саопштила је након састанка Мирјана Шимун, начелница Општинске управе Врбас.

Како је појаснила Шимун, законом је одређено да се на сваки захтев предат електронским путем мора одговорити у року од 28 дана, а у општини Врбас је тај рок и краћи.

"Приликом прављења пресека стања за првих шест месеци, који је извршио управо НАЛЕД, општина Врбас, у конкуренцији 137 општина и градова, сврстана је у најбољу групу по резултатима. По броју запримљених предмета смо у првој групи, заједно са још 16 општина, а пласирали смо се на шесто место, са 189 предмета. Сви предмети обрађени су у предвиђеном року. Од тих 189 предмета, позитивно је решено 63 одсто, негативно 37 одсто, а данас смо разговарали како овај негативни проценат додатно смањити", рекла је Шимун и најавила нови пресек стања.

Као посебно важну оцену представника НАЛЕД-а, начелница Општинске управе је истакла потпуно поштовање законске процедуре у поступку обједињене процедуре електронског издавања грађевинских дозвола.