У ОБВ обележен Светски дан физиотерапеута

Групном вежбом у дворишту Опште болнице Врбас физиотерепеути Службе за физикалну медицину и рехабилитацију обележили су данас Светски дан физипотерапеута, који се већ 65 година обележава широм света. Сету основних вежби, уз пацијенте, придружили су се и запослени у ОБВ који су успели да ускладе своје радне активности са получасовним тренингом.

Главна физиотерапеуткиња службе Весна Попивода указала је присутнима на значај физичке активности и позвала грађане да редовно вежбају и тако на најједноставнији начин сачувају здрави тело и здрав дух.

"Ове вежбе служе као помоћ у побољшању и очувању квалитета живота и препорука је да их сви савладамо. Када дођете у било коју ординацију код било ког лекара, поред ординирања одређене терапије, увек ће да наведе у својој препоруци и физичку активност. Сваки лек има своју алтернативу, једино физичка активност нема алтернативу. На овај начин, поред промоције здравог стила живота, желимо да скренемо пажњу и да појаснимо ко су заправо физиотерапети, као и да укажемо какви су наши проблеми у остваривању права. Честитам свим својим колегама Светски дан физиотерапеута, а нашим суграђанима саветујем да потраже свог физиотерапеута и питају за своје здравствене проблеме. Физиотерапеут је тај који може да ординира и одреди праве терапијске вежбе", рекла је Душица Перовић, дипломирана физиотерапеуткиња из ОБВ и председница Удружења дипломираних физиотерапеута Србије.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"