"Нећу да бригам, хоћу да се играм!" мото Дечје недеље

Одбор за утврђивање и спровођење Програма активности Дечје недеље, којим председава Марјана Мараш, председница СО Врбас, договорио је данас главне програмске садржаје којим ће се забављати и едуковати најмлађи становници наше општине током овогодишње манифестације.

Ове године Дечја недеља одражава се 03. до 09. октобра, под мотом "НЕЋУ ДА БРИГАМ, ХОЋУ ДА СЕ ИГРАМ!".

Уз редовне литерарне и ликовне конкурсе, и ове године биће организована акција Деца - деци, у којој ће се сакупљати разни поклони у знак помоћи и солидарности, затим на Тргу Николе Пашића ће се, уз музику и игру, изводити програми малишана из ПУ "Бошко Буха", ученика основних и средњих школа и деце из МНРО удружења, организоваће се спортска надметања, као и Дан отворених врата.

"Обележавање Дечје недеље има дугу традицију. Први пут код нас је одржана 1934. године, а од 1987. године је уведена Законом о друштвеној бризи о деци, и одвија се сваке године у месецу октобру. Њен циљ је да укаже на стварни положаја детета и младих у друштву, да скрене пажњу на дете као носиоца права да одраста у што бољим условима у породици, локалној заједници и друштву у целини", рекла је Мараш.

Ове године посебна пажња поклања се значају игре и стваралаштва у целокупном развоју детета.

"Игра је припрема детета на живот, којом се повезује са породицом и са вршњацима, доприноси развоју свих психофизичких функција, способности и знања. Игра је припрема детета за живот у друштву, дете се учи комуникацији и сарадњи, моралним правилима. Зато ове године игра има своје место у мотоу манифестације, али ћемо ми искористити прилику да укажемо и на проблеме које могу да изазову зависност од неких игара, попут оних на рачунарима или игара на срећу, које се постале доступне и деци", рекла је Мараш.  

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"