Конкурс за Регионални бренд Бачка

Регионална развојна агенција Бачка (РРА Бачка) расписала је конкурс за доделу ознаке Регионални бренд Бачка, а рок за пријаве је продужен до 30. септембра.

Право учешћа на конкурсу имају сва физичка или правна лица која имају пребивалиште на територији општина и градова оснивача Регионалне развојне агенције Бачка (Бач, Бачка Паланка, Бачки Петровац, Беочин, Жабаљ, Тител, Србобран, Врбас, Кула, Сремски Карловци, Бечеј, Сомбор и Оџаци), са седиштем у руралном подручју и који своје пословне активности реализују у руралним крајевима.

Корисници ознаке Регионални бренд Бачка могу бити пољопривредна газдинства регистрована за производњу меда, млечних и месних прерађевина, предузетници регистровани за производњу хране и пића, регистроване предузетничке радње за бављење старим занатима, задруге регистроване за производњу меда, млечних и месних прерађевина и правна лица регистрована за производњу меда, вина, ракије, сира, кајмака и месних прерађевина.

На конкурсу могу учествовати и удружења грађана: удружења жена, еколошка и удружења за заштиту животне средине, удружења младих и омладинске организације, удружења пољопривредних произвођача, удружења занатлија. Услов је да удружења своје активности реализују у руралним подручјима, а за једну од активности имају организовање традиционалне сеоске манифестације која се континуирано одржава најмање три године.

Такође, за ознаке Регионални бренд Бачка могу конкурисати и угоститељски-туристички објекти, регистрована сеоско-туристичка домаћинства и рекреативни и конгресни центри у руралним крајевима.

Циљ конкурса је промоција руралне привреде у Бачкој и повећање продаје руралних производа без посредника.

Извор: РТВ

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"