Врбас на Сајму туризма и здравља Бања Лука 2016

Туристичка организација општине Врбас представила се на III Међународном сајму туризма и здравља Бања Лука 2016, који је протеклог викенда организовала Туристича организације овог града.

На сајму се окупило око 100 излагача - туристичких организација градова и општина, туроператера, бањских и климатских центара из Србије, Словеније, Хрватске и Босне и Херцеговине. У оквиру сајамског програма посвећеном здрављу представили су се излагачи из области специјализованих медицинских услуга, као и произвођачи органске и здраве хране, млека и млечних напитака, воде и дијететских суплемената.

"Туристичка организација општине Врбас у свом другом наступу на сајму у Бања Луци представила је потенцијале за развој спортског и рекреативног туризма, лов, риболов, конгресни, сеоски и манифестациони туризам. Уобичајена пракса је да на сајамским наступима представљамо и привреду наше општине, тако да су се на нашем штанду могли видети и дегустирати производи компаније Carnex, Медела, млекаре Дана и Рајал дестилерије. Имајући у виду добитну комбинацију врхунских производа са територије наше општине, уз препознатљиво гостопримство, наш штанд био је прилично посећен и од стране колега из других туристичких организација, што је резултирало учвршћивањем односа и договарањем различитих облика сарадње у блиској будућности", рекао је након сајма Иван Ковљен из Туристичке организације општине Врбас.

Представљање Врбаса на сајму у Бања Луци искоришћено је и за учвршћивање односа између две градске администрације, тако да је градоначелник главног града Републике Српске Слободан Гаврановић, примио председника општине Врбас Милана Глушца.

"Односи између наших градова искрено су пријатељски и верујем да постоји простор да буду још интезивнији. Утемељени су кроз односе културних и завичајних удружења и друштава, а манифестације попут Сајма туризма добра су прилика за успостављање односа од којих обе стране могу имати корист. У разговору са градоначелником Гаврановићем дотакли смо се и других тема, разговарали смо о могућој сарадњи међу привредницима и сложили се да овакве промоције градова могу бити први корак ка том циљу. На нашем штанду презентовани су препознатљиви производи из Врбаса и сигуран сам да су изазвали интересовање посетилаца", оценио је посету Глушац.

Заједно са њим, општину Врбас представљали су Ненад Велицки, заменик председника општине Врбас, Душко Ћутило, члан Општинског већа, Марија Арсенијевић, директорка ТО, и Горан Николаш, председник Удружења Крајишника "Крајина".

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"