Змајево добија шеталиште поред Јегричке

Општина Врбас, Јавно водопривредно предузеће "Воде Војводине" и Месна заједница Змајево неколико пута ове године организовали су акције уређења обала Јегричке. Радило се у делу који је предвиђен за изградњу "стазе здравља" и управо данас почела је прва фазе радова на изграњи овог  шеталишта. Средства за ове намене издвојила је општина Врбас, а радове изводи ВП "Бачка" из Врбаса.

"Општина Врбас је обезбедила елаборат за израду шетне стазе на обали Јегричке у Змајеву који предвиђа изградњу шеталишта на више локација. Данас су кренули радови у делу од дворишта Месне заједнице до тзв. Пиштиног моста. ЈВП 'Воде Војводине' су претходно поставиле неколико мобилијара на овој локацији", рекао је Душко Ћутило, члан Општинског већа.

Јегричка је парк природе III категорије и на овај начин, према речима Ћутила, жели се, осим уређења и одржавања обале, свим Змајевчанима и гостима места указати на природне лепоте којим располаже ова река.

"Да бисмо у потпуности заокружили ову целину у плану је израда шеталишта и на другој обали, од Пиштиног моста до Српске православне цркве, и то у току следеће године. У припреми је и документација за постављање расвете и осталих пратећих садржаја који ће допринети да овај, до сада неуређен део Змајева, постане једно од најлепших места у овом селу", рекао је Ћутило.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"