Покрајински секретар Бјелић посетио Врбас

Pokrajinski sekretar Bjelić posetio Vrbas

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић посетио је данас Врбас и састао се председником општине Миланом Глушцем. Саговорници су овом приликом отворили теме могуће сарадње локалне самоуправе и секретаријата, стављајући акценат на пројекте који доносе бољи квалитет живота грађана. Бјелић је овом приликом поручио да свака општина у Војводини, у наредних годину дана мора припремити десет предлога пројеката, те да све очекује интезиван рад, уз подршку и помоћ Покрајинске владе у том процесу.

"Циљ Покрајинског секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу је ревидирање стратегија развоја и акционих планова по локалним самоуправама, као и повећање апсорпционих капацитета локалних самоуправа и канцеларија за локални економски развој. Свака општина има своје специфичности и треба да одреди који су приоритетни и стратешки пројекти, који се односе на економски и рурални развој и опремање индустријских зона, инфраструктуру или енергетску ефикасност, као и пројекте из области здравства, социјале заштите, заштите животне средине, туризма и образовања", рекао је Бјелић.

Секретар Бјелић је позвао све општине да се укључе у пројекте енергертске ефикасности, што је у општини Врбас већ устаљена пракса, и нагласио да је пре два дана расписан позив за прекограничну сарадњу са Мађарском, где ће на располагању бити око 22 милиона евра, и да општине треба да кандидују своје пројекте. Истакнуто је и да је неопходна још боља међуопштинска сарадња, као и интензивирање сарадње на свим нивоима власти и са канцеларијама за локални економски развој.

"Посета секретара Бјелића за нас је потврда да Покрајинска влада води рачуна о свим локалним самоуправама. У директним разговорима идентификовали смо неке од проблема и посебно нагласили неколико пројеката за које општина Врбас тражи подршку. Свесни смо тешке економске ситуације и зато трагамо и за екстерним изворима финансирања, па се надам и да ћемо заједно са покрајинским органима власти лакше доћи до њих. За нас су приоритетни пројекти опремања индустријских зона, пројекти завршетка канализације и пројекти у области енергетске ефикасности, у којој смо одмакли највише међу свим општинама у Србији ", рекао је Глушац. 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"