VII Сусрети српско-руског пријатељства

Tрибином на тему "Српско-руске везе у Великом рату", на којој ће говорити историчар Владимир Каљевић, у понедељак, 10. октобра у 18.00 часова, почињу VII Сусрети српско-руског пријатељства. Током пет дана, од 10. до 14. октобра, биће одржано осам програма са циљем промовисања руске културе, језика, филма, духовности, савременог живота и привредне сарадње са територијално највећом, и по ресусима најбогатијом, државом на свету.

Поред најављене трибине која се одржава у Народној библиотеци "Данило Киш", за уторак, 11. октобар, заказан је "Јавни час руског језика“, који почиње у 18.30 часова, у Гимназији "Жарко Зрењанин". Истога дана у биоскопу "Југославија", од 20.00 часова, биће емитован филм “Наследници”. У четвртак се на истом месту и у истом термину приказује филм “Злато”, а у петак филм "Ћерка".

Истога дана одржаће се и Форум српско-руске сарадње, најпре у области привреде, а нешто касније у области науке, културе и духовности.

У организацију VII Сусрета српско-руског пријатељства, осим Удружења српско-руског пријатељства "Род", укључени су и општина Врбас, Удружење за унапређење руско-српске економске сарадње из Београда, Удружење козака Србије "Благовести" и друге организације. Долазак у Врбас овим поводом најавиле су делегације руског града Ростова на Дону, председници неколико општина из Србије, председници неколико удружења српско-руског пријатељства и привредници, а очекује се и присуство представника Амбасаде Руске Федерације и црквених великодостојника СПЦ.

"Имамо велика очекивања од ових сусрета. Не само што њима приближавамо руску културу грађанима Врбаса, већ се трудимо да приближимо и руску економију и да дође до конкретне сарадње наших и руских привредника. Русима је Врбас занимљив јер је средина која је изразито русофилска и у којој делује Удружење 'Род' као једно од најактивнијих удружења српско-руског пријатељства у Србији", рекао је председник "Рода" Радољуб Ускоковић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"