Изабране најбебе општине Врбас

Дечја недеља у општини Врбас окончана је манифестацијом која је окупила највећу пажњу Врбашана - 1. Конференцијом беба. Уз песме Миње Суботе, стихове Раше Попова и Тодета Николетића, игру и песму талентоване деце из плесних студија, у препуној сали биоскопа "Југославија" бирале су се бебе у разним категоријама, а ова популација добила је и председника и потпредседника.

Најмлађа беба која је учествовала у конференцији постала је председник беба на годину дана, док је најстарија беба, али не и старија од две године, постала први потпредседник. Најбржа беба у пузању добила је титулу Беба Болт, најтежа титулу Беба Херкул, док се беба која је најбрже попила флашицу млека окитила титулом Беба Цугер. Титула је одељена и мами која је најбрже променила пелене.

Уз наведене, окупљене малишане и њихове родитеље, баке и деке забављали су и Бане Росић, Анђела Тасић, Валентина Малишевић, деца из плесних студија "Mon Mirage“ и "Creative Dance“. 

"Дирнути смо лепотом која нас окружује. Нема искреније и боље атмосфере од ове на нашој Конференцији беба. Уз забаву, циљ ове манифестације је указивање на значај и богатство породичних вредности, као и на проблем ниског наталитета и недовољног рађања деце. Конференција промовише потребу рађања што више деце, стварања здраве и снажне породице, стуба и ослонца сваке личности. Свесни да од тога зависи опстанак и останак нашег друштва, локална самоуправе разним мерама подстиче бригу о деци и јачање породице", рекао је отварајући манифестацију Милан Глушац, председник општине Врбас.

Прилог РТВ о 1. Конференцији беба.