ОБВ обележава Европску недељу борбе против бола

Од 10. до 16. октобра обележава се Европска недеља борбе против бола,ж а својим редовним активностима обележавању се прудружује и Општа болница Врбас. Према подацима Амбуланте за проперативну прирему и терапију бола ОБВ, која је отворена почетком 2016. године, до данас је медикаментозно и акупунктуром лечено близу 1.500 пацијената из Врбаса и окружења.

Према речима др мед. Андријане Марић, анестезиолога, терапија је у некој мери помогла сваком пацијенту, а код 50% пацијената дошло је до потпуног излечења. “Бол није симптом који указује на одређено обољење, већ и хронична болест која има сопствене симптоме. Често пута долази до компликација у виду повишеног крвног притиска, повишеног шећера у крви, проблема са метаболизмом али и до психосоматских обољења. Бол увек може да се умањи, понекад и потпуно одстрани, али је неопходно претходно утврдити анамнезу и открити на који је начин настао, колико дуго траје, односно која га је болест условила. Лечење захтева и периодичну проверу здравственог стања пацијента, јер је сам процес лечења дугорајан. Понекад дође до ремисије болести, а затим до враћања, па се и сам бол враћа. Управо из тог разлога препоручујем повремене контроле у зависности од промене здравственог стања пацијента”, рекла је др Марић.

Амбуланта ради сваког радног дана од 07.00 до 14.00 часова, а пацијенти могу доћи на преглед на основу свог здравственог стања, уз упут од стране лекара специјалисте или изабраног лекара опште медицине у Дому здравља, без заказивања.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"