Најсјајније медаље за слабовиде и слепе куглаше

Куглаши Организације слепих и слабовидих Врбас забележили су одличне резултате на управо завршеном Међународном куглашком турниру Куп Београда 2016. Они су у конкуренцији десет екипа из Србије, Словеније, Хрватске и Босне и Херецеговине, освојили три златне и једну сребрну медаљу.

Најсјајнијим одличјем Врбашани су се окитили у екипној конкуренцији, док су у појединачној конкуренцији злато освојили Мара Хорњак и Миодраг Вуканић. Владу Миловићу припала је сребрна медаља.

"Веома смо задовољни наступом у Београду и обезбеђивање слободних термина у куглани Центра за физичку културу 'Драго Јововић' за нашу организацију, одмах је дало одличан резултат. Конкуренција је била снажна, у Београду се такмичило педесетак куглаша из региона и успели смо да будемо најбољи међу свим учесницима. То нас обавезује да у будућности радимо још више и боље, не само у куглању и спортским дисциплинама уопште, већ и у култури, обукама које организујемо, забавним окупљањима и свим другим областима деловањима", рекао је након повратка из Београда, Миодраг Вуканић, председник Међумесне организације слепих и слабовидих Кула, Врбас, Оџаци.

Вуканић је пре пар месеци преузео улогу председника организације, на месту секретара налази се Љиљана Драшковић, и од тада око 130 чланова активније учествује у раду.

"Удружење од 1965. године пружа различите услуге слепим и слабовидим особама, организујемо радионице, спортска такмичења, дружења. Свесни смо тешких околности у којим цело друштво живи и захваљујемо се свима који пружају разне врсте подршке раду организације, најпре општини Врбас. Локална самоуправа нам обезбеђује материјалну подршку за путовања, тренинге и сличне догађаје, али за још бољи и успешнији рад било би потребно обезбедити просторије за окупљање слепих и слабовидих. Такође, било би добро и запослити једно професионално лице које би бринуло о функционисању организације. Ово је системско питање кроз чије би решавање могли да успоставимо чврст модел на који начин и каквом подршком оспособити слепе и слабовиде да што више самостално функционишу. У нерешеном систему свака ова особа мора имати личног асистента, чак и онда када то није неопходно", рекла је Драшковић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"