Мировић најавио чишћење ВБК

Игор Мировић, председник Владе АПВ, најавио да ће чишћење ВБК бити једна од највећих инвестиција у АПВ, пренеле су Вечерње новости.

Чишћење Великог бачког канала од Куле до Врбаса припрема се као једна од највећих инвестиција у Војводини, изјавио је током радне посете кулској општини Мировић. Он је истакао да је реч о деоници канала од шест километара, која је црна еколошка тачка Србије и Европе.

"Уређење Великог бачког канала, који здравствено угрожава житеље кулске и врбаске општине, заслужује заједничку пажњу ресорног министарства, покрајинске Владе и општина Кула и Врбас. Морамо да будемо потпуно активни у томе, и видећете да ћемо већ у наредних неколико месеци имати заједнички споразум о решавању тог проблема", рекао је Мировић.

Он је истакао да ће се ускоро приступити изградњи потисног вода између Црвенке и Куле, који ће коначно омогућити да систем канализације напусти ВБК, јер ће се отпадне комуналне и индустријске воде преко магистралног колектора одводити до централног пречистача у Врбасу.