Врбас укључен у пројекат модернизације пруге

"Модернизација пруге Београд – Будимпешта, која највећим делом пролази кроз Војводину, један је од најзначајнијих пројеката у протеклих неколико деценија за Војводину и државу Србију", рекао је председник Покрајинске владе Игор Мировић на данашњем састанку са представницима Саобраћајног института ЦИП, Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктура и "Инфраструктура железнице Србије". На овом састанку представљен је пројекат модернизације пруга Београд – Будимпешта, са посебним акцентом на деоницу пруге Нови Сад – Суботица – државна граница (Келебија).

Састанку у Покрајинској влади присуствовао је и Милан Глушац, председник општине Врбас, заједно са председницима градова и општина кроз које се пружа наведена пруга, а то су Нови Сад, Суботица, Мали Иђош и Бачка Топола.

Мировић је истакао да је за успешну реализацију пројекта, који има не само национални, него и високи међународни значај, важно да се умреже надлежне институције са свих нивоа власти, те да свако предузима мерe које ће допринети томе да траса пруге на овој деоници не заостаје за Европом.

"Пред свима нама је огроман посао и Покрајинска влада је спремна да са ресорним секретаријатима пружи максималну подршку за успешну израду пројектне документације на деоници пруге Нови Сад-Суботица-државна граница (Келебија)", рекао је председник Мировић и додао да је данашњи састанак први у низу састанака који треба да допринесу да се пројекат што брже успешно доведе до краја.

"Ево зашто увек понављамо да Врбас има једну од најбољих позиција у Војводини. Кроз нашу општину пролазе две најважније саобраћајнице овог дела Европе - ауто-пут и желеzзичка пруга који спајају југ и север континента. Модернизација пруге је развојна шанса и за нашу општину, ради се о улагању од више стотина милиона евра, а на разним пословима модернизације биће ангажоване и домаће фирме. Општина Врбас даће сву подршку за припрему пројекта и веома брзо на ову тему имаћемо и састанке у нашој локалној самоуправи", рекао је Глушац.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"