"Manifatture Settentrionali" гради фабрику у Врбасу

Председник општине Врбас Милан Глушац и власник италијанске компаније "Manifatture Settentrionali" Giovanni Cavadini, потписали су јуче купопродајни уговор према којем је италијански улагач постао власник парцеле у блоку 100, на којој ће се градити нови погон ове текстилне индустрије.

Ово је прва greenfield инвестиција у Врбасу после више деценија и према потписаном уговору, инвеститор ће на парцели површине 4.605 м2 изградити погон у којем ће бити запослено 70 радника.

"Задовољни смо што смо успели да се договоримо да италијански инвеститор гради нови погон своје текстилне индустрије у нашем граду. За нас је свако ново радно место неизмерно важно и радујемо се што ће 70 радника добити прилику да се запосли. Свакодневно улажемо напоре у стварање што бољег пословног амбијента и верујем да ће пример италијанског инвеститора сада следити и други пословни људи", рекао је након потписивања уговора Глушац. Он је позвао домаће и стране улагаче да се упознају са условима за улагање у општину Врбас, уверен да добар положај града, дуга индустријска традиција и обучена радна снага јесу предност ове средине у односу на многе друге.