"Уметношћу против болести" по 8. пут

У Општој болници Врбас одржана је осма по реду ликовна колонија "Уметношћу против болести". "Тридесетак сликара из Врбаса и околине преточило је делић своје енергије у вредна уметничка дела која су поклонили болници и пацијентима", саопштено је из ОБВ.

"Идеја о ликовној колонији није нова. Нешто слично виђено је у другим болницама, установама и на неким другим местима. Ипак, идеја би остала само идеја да Драган Бабовић није покренуо, а затим и неколико колега и колегиница ентузијаста подржало идеју, и осмислило саму манифестацију. Након осам година резултат је више од 400 уметничких дела која су хуманизовала простор болнице, учинила га топлијим и прихватљивијим, борећи се уметношћу против болести. Практично, Општа болница Врбас постала је и једна врста галерије која је отворена 24 часа", рекао је Драган Симић, члан организационог одбора и председник Удружења ликовних аматера "Атеље 05", које је ове године и суорганизатор колоније.

На колонији су учествовали и чланови УЛУВ-а. "Сви уметници се радо одазивају на позив, радо долазе и подржавају ликовну колнију Опште болнице Врбас. Логично, идеја је, па и ја овде дођем да својим делом помало обрадујем све који уђу у ову установу. На неки начин настојимо да ублажимо тегобе болесника, ако већ не можемо више да урадимо. Ми не можемо да излечимо неке неизлечиве болести, али смо се потрудили да овај дан учинимо посебним", рекла је Силвија Јелачић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"