Ристовски помаже обнову Дома културе у РС

Глумац Лазар Ристовски и проф. др архитектуре Радивоје Динуловић, заједно са сарадницима, посетили су данас објекат изгорелог Дома културе у Равном Селу, најављујући конретне кораке у реализацији плана његове реконструкције.

"Архитекта Динуловић, са својим сарадницима, снимиће стање објекта и бесплатно израдити основну студију реконструкције Дома културе са првом проценом трошкова. Та студија ће нам помоћи да кренемо у потрагу за финансијерима и надамо се успеху. Ово је наша заједничка акција, а Раша Динуловић је идеалан човек за помоћ у овом кораку нашег пројекта. Срећни смо што је пристао да уради ову студију. Иако ме моји суграђани истичу као посебно важног, не мислим да је то тако, а са радошћу ћу то прихватити када обновимо Дом културе. Учествовање у пројекту је моја обавеза, у овом месту сам рођен, у њему сам растао и желим да моје Равно Село поново има Дом културе", рекао је Ристовски. Он је потврдио да му се већ сада јављају бројни појединци са жељом да помогну.

Иако је по први пут видео изгорели објекат, проф. др Динуловић оценио је да је ситуација веома лоша и да све чека ваома велик посао. "Први пут видимо како изгледа Дом културе. Овде је тим архитеката Департмана за архитектуру Факултета техничких наука у Новом Саду и наш је посао да се бавимо позориштима и просторима спектакла. У последњих неколико година бавили смо се интезивно домовима културе и када нам је Лазар споменуо ову могућност, учинило нам се да нам је и дужност и задовољство да помогнемо. Пре свега, сагледаћемо ситуацију која на први поглед није баш добра, и видети шта да се чини да би се објекат обновио. Озбиљне су ствари у питању и наш задатак је да припремимо прву документацију, да проценимо шта радити, која врста пројеката нам је потребна, као и да проценимо инвестициону вредност", рекао је проф. др Динуловић и најавио да ће прва студија бити готова за око месец дана.

Ристовском се у име свих Равноселаца захвалио Зарија Лазовић, председник Савета Месне заједнице, који је истакао да управо посвећеност идеји обнове, иницијатива и препознатљивост глумца рођеног у Равном Селу, даје наду да ће се Дом културе у овом месту сигурно обновити.

Драган Јокић из Одбора за обнову Дому културе изразио је задовољство што се са идеје прешло на конкретне акције, "а израда студије и касније комплетног пројекта, обезбедиће да се Одбор у потрази за средствима може појављивати пред државним институцијама, фондовима, привредницима и другим могућим финансијерима".

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"