Амбасадор Турске посетио Врбас

Амбасадор Републике Турске у Републици Србији Мехмед Кемал Бозај, координатор Турске развојне агенције "Тика" Мехмед Барјак, и председник општине Врбас Милан Глушац свечано су данас отворили ново игралиште за децу које се налази у парку крај аутобуске станице. За изградњу игралишта Република Турска је кроз своју агенцију "Тика" обезбедила 8,2 милиона динара, док је општина Врбас обезбедила простор и сву потребну документацију. Сарадња између Амбасаде Турске и локалне самоуправе остварена је кроз учешће младих из Врбаса у манифестацији "Србија у ритму Европе", у којој су Врбашани представљали управо Републику Турску.

"Тика је у Србији присутна од 2009. године и до сада смо реализовали више од 150 пројеката у сектору здравства, образовања и културе. Циљ нам је да будемо присутни у сваком граду у Србији и развијамо пријатељске односе. Захваљујемо се на подршци и жељи да се игралиште изгради, посебно јер ће га користити и деца са посебним потребама. Овај парк представља мост пријатељства између Турске и Србије, али и агенције ‘Тика’ и Србије", рекао је Мехмед Барјак.

Деци и родитељима окупљеним на игралишту обратио се и Мехмед Кемал Бозај, амбасадор Турске. Он је истакао да се вредност једне земље најбоље препознаје по томе колико пажње посвећује свом подмлатку. "Последњих недеља отворили смо многе објекте у Србији, између осталог и две фабрике, али отварање овог игралишта за мене је посебно значајно. Деца су наша будућност а Србија и Турска одлучне су да своју будућност заједно граде. Моја мајка је била учитељица деци са посебним потребама и знам како је то, и зато се клањам свим људима који раде са овом децом. Посебно захваљујем председнику општине Врбас, Милану Глушцу, што нам је пружио прилику да учествујемо у изградњи овог игралишта, јер да није било његовог залагања ми данас не бисмо били овде. Свакако да ћемо наставити сарадњу и кроз друге пројекте", рекао је Бозај.

На новом игралишту постављени су бројни реквизити за игру, мобилијар за угодан боравак, простор је добро осветљен, и сигурно ће брзо постати једно од најомиљенијих места за забаву најмлађих.

Поздрављајући госте из Амбасаде Турске и агенције "Тика", Милан Глушац је изразио задовољство што овај и други пројекти учвршћују односе Врбаса и Турске. "Ово неће бити једина инвестиција Турске у општини Врбас и велико ми је задовољство што настављамо сарадњу. Захвалност дугујемо и агенцији ‘Тика’, али и члановима тима ‘Србија у ритму Европе’, уз чију смо подршку дошли до вредних контаката и успели да реализујемо пројекат као што је овај. Хвала и деци Врбаса која су на прави начин представљала Републику Турску на манифестацији 'Србија у ритму Европе' и доказали да можемо да будемо поуздани партнери. Радујем се будућој сарадњи и прижељкујем још заједничких пројеката", рекао је Глушац.

Игор Карадаревић, директор тима "Србија у ритму Европе", истакао је да је поносан што је захваљујући и његовом тиму, успешно реализован пројекат изградње игралишта за децу. "Један од задатака нашег тима је управо повезивање општина са амбасадом државе коју представљају. Представници општине Врбас показали су се као веома добри домаћини, спремни су за сарадњу у сваком погледу. У наредном периоду очекујемо и посету амбасадора Норвешке Врбасу", рекао је Карадаревић.

Свечаном отварању игралишта претходила је посета гостију председништву општине Врбас. Том приликом договорен је наставак сарадње са Турском развојном агенцијом "Тика", Амбасадом Републике Турске, као и наставак учешћа у пројекту "Србија у ритму Европе".

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"