На конкурсу УКУ АПВ Врбасу 50 милиона за канализацију

Na konkursu UKU APV Vrbasu 50 miliona za kanalizaciju

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и директор Управе за капитална улагања Недељко Ковачевић уручили су данас уговоре представницима 12 општина и једне школе, који су остварили право на бесповратна средства за финансирање и суфинансирање пројеката на конкурсима Управе за капитална улагања АП Војводине.

Један од уговора примио је и Милан Глушац, председник општине Врбас. Уговор се односи на изградњу канализационе мреже по насељеним местима општине Врбас и вредан је 50 милиона динара.

Управа за капитална улагања АП Војводине је током октобра спровела пет конкурса, и то за финансирање и суфинансирање пројеката у области комуналне хидротехнике, саобраћајне инфраструктуре, локалног и регионалног економског развоја, културе и основног образовања и васпитања. Укупан износ бесповратних средстава је 371.227.618,30 динара, а биће утрошена за санацију путева у Иригу, Оџацима, Старој Пазови, Темерину и Сенти; за изградњу водоводне мреже, канализације и система за прикупљање отпадних вода у Врбасу, Шиду, Новом Кнежевцу и Ковину; за санацију саобраћајница, њихову расвету и изградњу коловоза у Ковину, Кули и Белој Цркви; док ће у Иригу бити изведена друга фаза реконструкције родне куће Борислава Михајловића Михиза а у Новом Саду саобраћајне површине у оквиру Универзитетског кампуса и доградња два спрата над делом ОШ "Васа Стајић", објављено је на сајту Покрајинске владе.

"Неопходно је скратити време између речи и дела и зацртани пројекти морају се реализовати брзо и ефикасно, уз поштовање рокова и планова. Данас потписаним уговорима обухваћене су и неке општине које у претходном периоду нису добијале подршку за своје пројекте и које су и званично биле категоризоване као мање или недовољно развијене. Издвајањем бесповратних средстава ове општине добијају прави импулс за даљи развој. Део закључака заједничке седнице републичке и покрајинске владе је да такве општине буду предмет појачаног интересовања", рекао је председник Покрајинске владе Игор Мировић и најавио темељан надзор реализације одобрених пројеката.

Милан Глушац, председник општине Врбас, изразио је задовољство што су се међу одобреним пројектима нашли и они из општине Врбас, јер ће се тако, и поред веома тешке економске ситуације, обезбедити даље инфраструктурно опремање. "Хвали Покрајинској влади и Управи за капитална улагања за конкретну подршку коју пружају нашем граду и свим грађанима општине. Радује нас што су препознали да реализација наших пројеката јесте од виталног значаја за општину Врбас и што издвајају новац за изградњу канализационог система. Припремили смо и друге пројекте, за њихово извођење тражимо подршку и на другим местима, јер нам једино важно да свом снагом, у партнерству са покрајинском или републичком владом, обезбедимо развој општине Врбас", рекао је Глушац.

Прилог РТВ