Нови циклус "Друге шансе" у ОШ "20. октобар"

Програм функционалног описмењавања одраслих, познат под именом "Друга шанса", и ове године део је активности у Основној школи "20. октобар". До сада је кроз овај процес основно образовање завршило више од 250 лица са подручја општина Врбас и Србобран, а од овог новембра наставу у три циклуса похађа 15 нових полазника.

Пројекат се одвија сарадњом Националне службе за запошљавање, локалних самоуправа и центара за социјални рад Врбаса и Србобрана, а уз подршку Црвеног крста Врбаса, хуманитарних организација и школе.

"За нашу средину и школу је веома важно да је 'Друга шанса' прерасла у редовну наставу. Из године у годину све је теже окупити лица која имају потребну да ванредно заврше основну школу, јер углавном је реч о онима који долазе из редова социјално угрожених, па се на разне начине гледа да се тим лицима пруже помоћ и подршка. Одељење за друштвене делатности општине Врбас укључено је у тај задатак, а кроз материјалну помоћ у намирницама, одећи и обући, полазнике подржавају Црвени крст и Еванђеоска црква", рекао је Раденко Шимун, директор ОШ "20. октобар".

Александар Суботин, свештеник Еванђеоске цркве, истакао је да је ова црква, у жељи да охрабри сва лица са незавршеном основном школом да се укључе у пројекат, прикупила донације у половној гардероби, новој обући, ћебадима и покривачима, пристиглим из Холандије, и поделила их полазницима, док ће у децембру стићи још једна донација, овога пута у пакетима хране.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"