Зимска служба спремна за све интервенције

Екипе зимске службе ЈКП "Комуналац" припремиле су механизацију за наступајућу зиму и спремно очекују да одраде све задатке који им најхладније годишење доба може поставити, речено је на смотри приређеној на платоу ПЈ "Чистоћа". Овог викенда почела су и дежурства у овој служби.

Десетак возила за чишћење снега и другу опрему обишли су председник општине Врбас Милан Глушац са, начелник Полицијске станице Врбас Владо Глођовић и директор ЈКП "Комуналац".

"Јавно комунално предузеће се сопственим средствима припремило за наступајућу зиму. Успели су да обезбеде новац за добар део технике и опреме. Раније се није толико улагало у ову службу, па се зима чекала са неизвесношћу, уз честе кварове и помоћ локалних привредника. Мислимо  да ће ову сезону 'Комуналац' моћи сам да изнесе, али свакако да је Штаб за варедне ситуације дефинисао приоритете и припремио ангажовање тешке механизације у случају кризе“, рекао је Глушац.



Према речима Чуровића, смотра механизације приређена је како би се послала порука грађанима Врбаса да је служба спремна за све изазове у наредном периоду. "Житељи града и насељених места општине моћи ће са сигурношћу да користе све путне правце. Задовољство ми је што се из године у годину повећава број машина којима располажемо, да мирно и без бојазни дочекујемо снег, са кадром оспособљеним за све зимске прилике", рекао је Чуровић и додао зимска служба има потенцијал да пружа услуге и ван подручја општине Врбас.

Јавно комунално предузеће је набавило и 300 тона агрегата за посипање путева и ова количина, уз преосталу од прошле године, требала би бити довољна за нормалан рад. Такође, набавком нове даске за уклањање снега, снег ће се уклањати и из улица које раније нису биле међу приоритетним, а за потребе заспослних набављено је и ново возило за превоз.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"