"Caritas" донирао 700.000 динара општини Врбас

"Caritas" donirao 700.000 dinara opštini Vrbas

Хуманитарна организација "Caritas" доделила је општини Врбас 700.000 динара за набавку садница којим ће се формирати ветрозаштитни појас поред путева. Према пројекту који се већ реализује, биће засађено више од 90.000 жбунова и 500 садница дрвећа. Приоритет је ветрозаштитни појас на путу између Врбас и Фететића, али ће се садити и крај путева ка другим местима, на деоницама где  ветрозаштитни појас још увек не постоји.

Представници "Caritasa" састали су се данас са руководством општине Врбас и разговарали и свим појединостима пројекта.

"Ова донацијана за нас је веома значајна. Имали смо ситуцију, пре две године, да је због великих снежних наноса пут Врбас – Фекетић био потпуно блокиран и управо због тога смо се одлучили да на тој релацији формирамо ветрозаштитни појас. То је значајно и ако имамо у виду да је пошумљеност Војводине испод 14 одсто, због чега смо на дну лествице у Европи. Корист ове врсте заштите огледа се и у спречавању ерозије тла и прочишћавању ваздуха", рекао је Милан Глушац, председник општине Врбас, и захвалио представницима "Caritasa" на донацији.

Координатор пројекта испред "Caritasa" Елемир Џуџар, и представница ове организације из Аустије, Михаела Кондак, изразили су задовољство склопљеним договором и реализацијом пројекта, те изразили наду да ће будућност донети нове облике сарадње са општином Врбас.

"Драго ми је што се пројекат успешно реализује и хвала свима који су допринели овом послу. Без вас ништа не бисмо успели да урадимо и показали сте се као одговорни и поуздани партнери. Надам се да ћемо и у будуће наставити са сарадњом, на обострано задовољство", рекла је Кондак.

Пројекат изводи Јавна агенција за зоохигијену и пољопривреду (ЈАЗИП) и биће окончан за десетак дана. Након састанка представници "Caritasa" и локалне самоуправе обишли су деонице на којима се подижу ветрозаштитни појасеви.